Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, October 31, 2011

Grootste Britse bedrijven betalen één derde minder belastingen

De honderd grootste beursgenoteerde Britse bedrijven hebben dit jaar 26 procent belastingen betaald. Twee jaar geleden bedroeg dat niveau nog 35,8 procent. Dat is de conclusie van een rapport van accountant UHY Hacker Young. Er wordt opgemerkt dat deze resultaten onder meer het gevolg zijn van een aantal fiscale maatregelen door de Britse regering, maar ook blijkt een belangrijk aantal ondernemingen een groter gedeelte van zijn inkomsten te hebben gerealiseerd in het buitenland, waar belastingssysteem vaak soepeler is.

"Een aantal bedrijven heeft zijn verliezen van de voorbije jaren meegedragen om later belastingvoordelen te kunnen genieten," merkt UHY Hacker Young nog op. "Meer dan één derde van de honderd grootste Britse bedrijven heeft het voorbije jaar helemaal geen belastingen betaald." Er wordt aan toegevoegd dat de bedrijven een groter gedeelte van hun inkomsten uit buitenlandse activiteiten realiseren, zodat ze hun fiscale structuur volgens de meest gunstige voorwaarden opbouwen.

Er wordt wel benadrukt dat de bedrijven geen enkele wet overtreden. "Een onderneming is aan zijn aandeelhouders verplicht om de belastingen onder controle te houden," wordt er aangevoerd. "Het is dan ook normaal dat de activiteiten in regimes met een hoge fiscale last worden afgebouwd of efficiënter worden georganiseerd." In het rapport wordt opgemerkt dat mogelijke emigratie van bedrijven de Britse regering heeft aangezet om meer aantrekkelijke fiscale maatregelen uit te werken.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home