Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, October 31, 2011

Duurzaamheidsprogramma levert Hilton 74 miljoen dollar op

De hotelgroep Hilton heeft het voorbije jaar wereldwijd met zijn duurzaamheidsprogramma LightStay een bedrag van 74 miljoen dollar bespaard. Bovendien werd het energieverbruik met 6,6 procent teruggeschroefd. De uitstoot van koolstofdioxide werd met 7,8 procent teruggedrongen, terwijl de afvalproductie met 19 procent werd beperkt. Het waterverbruik van de internationale keten kende een reductie met 3,8 procent. Er wordt aan toegevoegd dat LightStay tegen het einde van dit jaar in alle 3.750 vestigingen van de groep zal moeten zijn doorgevoerd.

De besparing komt naar eigen zeggen gelijk aan de buitendienststelling van meer dan vijftigduizend wagens, een waterbesparing van meer dan duizend zwembaden en de energievoorziening van ruim twintigduizend woningen. Er wordt aan toegevoegd dat LightStay op dit ogenblik meer dan 1.200 projecten omvat. Dat aantal zou volgend jaar worden verdubbeld. Hilton Worldwide is naar eigen zeggen de eerste groep van hotelmerken die de controle van duurzaamheidsmaatregelen tot een standaardnorm heeft gemaakt.

De volgende drie jaar zal Hilton Worldwide naar eigen zeggen verder blijven investeren in de duurzaamheid van zijn eigendommen, waarbij gemikt wordt op besparingen op energie en kosten op lange termijn. Onder meer wordt er geïnvesteerd in waterrecuperatie, efficiënte ramen en witte daken. Onder meer krijgt het Hilton New York een eigen systeem om energie te genereren. Dat zou 54 procent van de elektriciteitsbehoefte en 33 procent van de waterconsumptie moeten dekken.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home