Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, November 02, 2011

Twitter snelste groeier bij sociale netwerken

Bij de sociale netwerken laat Twitter de grootste groei in het delen van content optekenen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Unruly Media. Daarbij wordt opgemerkt dat het aantal Twitter-shares sinds de lancering met 35.356 procent is gestegen. Bij de Facebook-likes wordt een stijging met 5.809 procent genoteerd. Andere netwerken met een belangrijke groei zijn volgens het rapport LinkedIn (3.226 procent), StumbleUpon (2.912 procent) en Tumblr (1.142 procent).

Het voorbije jaar liet Facebook volgens de onderzoekers de grootste grootste groei optekenen. Het aantal verzonden boodschappen kende er een groei met 756 procent. Op de tweede plaats staat Tumblr met een groei van 532 procent, gevolgd door GooglePlus (418 procent), PingFM (272 procent) en LinkedIn (243 procent). Daarentegen wordt de grootste terugval opgemerkt bij iGoogle (68 procent), gevolgd door AOL Lifestream (63 procent), MySpace en Delicious en Digg (46 procent).

Wereldwijd genereren deze berichten volgens de onderzoekers 2,56 miljard pageviews per dag. In een gemiddelde week gebruikt deze activiteit 70 terabytes aan data. Dat is meer dan het volume dat de Hubble-telescoop tijdens de eerste twintig jaar van zijn activiteiten heeft verwerkt. De voorbije vijf jaar heeft gedeelde content op sociale netwerken 1,78 triljoen pageviews gegenereerd. De grootste activiteit wordt elke dag opgetekend om halftien in de voormiddag. De drukste dag in de sociale netwerken is woensdag.

Ook wordt opgemerkt dat driekwart van alle clicks op de dag van het verzenden van het bericht gebeuren. De meeste clicks worden opgetekend twee minuten nadat een bericht is geplaatst. De grootste densiteit aan content-delen wordt opgetekend in de Verenigde Staten. De laagste densiteit wordt geregistreerd in Tsjaad en de Centraal-Afrikaanse Republiek.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home