Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, November 03, 2011

Europese lidstaten doen onvoldoende voor bescherming online jongeren

De lidstaten van de Europese Unie doen onvoldoende inspanningen om kinderen in de digitale wereld te beschermen. Ook moeten er verbeteringen worden doorgevoerd in de melding-systemen, inzicht in de werking van sociale netwerken en leeftijdscategorieën. Dat is de conclusie van een rapport van de Europese Commissie. De bestaande aanbevelingen kregen van de Europese Commissie een algemene onvoldoende. Er werden daarbij nieuwe voorstellen aangekondigd.

"Kinderen zijn al op zeven jaar actief op het internet," merkt Neelie Kroes, Europees Commissaris voor de digitale agenda, op tegenover het persbureau AFP. "Er moet dan ook dringend extra maatregelen worden genomen om kinderen in de constant veranderende digitale wereld te beschermen." Er wordt aan toegevoegd dat één op drie kinderen in de online leeftijdsgroep van negen tot twaalf jaar een profiel heeft op een sociaal netwerk. Datzelfde geldt voor driekwart van de jongeren tussen dertien en zestien jaar.

In juni van dit jaar had de Europese Commissie al aangevoerd dat websites zoals Facebook niet voldoende inspanningen doen om kinderen te beschermen tegen potentiële gevaren, zoals online predatoren of online pesterijen. Van de veertien websites die door de Europese Commissie werden getest, bleken alleen Bebo en MySpace voldoende controle-maatregelen genomen te hebben om te garanderen dat ongewenste figuren geen toegang kunnen hebben tot de profielen van jongeren.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home