Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, October 13, 2011

Rusland start sanering natuurreservaten

Het Baikal-meer, de Franz Josef-archipel en het Wrangel-eiland zullen de eerste natuurreservaten zijn die door de Russische overheid zullen worden gesaneerd. Dat heeft Yury Trutnev, minister van leefmilieu van Rusland, bekend gemaakt. De Russische regering heeft een bedrag van 20 miljard roebel vrijgemaakt voor milieusanering. Dat komt overeen met een bedrag van 620 miljoen dollar. Het programma loopt tot het einde van het decennium en zal in totaal 194 natuurreservaten aanpakken.

"De situatie is volgens Trutnev bijzonder dramatisch," aldus de Russische krant The Moscow Times. "Het blijft niet louter bij gewone vervuiling. Er is sprake van duizenden tonnen afval, met vaak giftige producten. Die problematische producten hebben vaak een zware impact gehad op het leefmilieu. Alleen al op Wrangel-eiland moeten er meer dan tweeduizend vaten met vervuilende olieproducten worden opgeruimd." Wetenschappers zouden in de Franz Josef-archipel meer dan 400.000 vaten benzine en 700 brandstoftanks hebben geteld."

Het grootste gedeelte van de vervuiling op de noordelijke eilanden van Rusland dateert uit het Sovjet-tijdperk, toen er grote militaire basissen waren gevestigd. Door een jarenlange blootstelling het zware poolklimaat zijn veel van deze vatten beginnen te lekken. Het grootste gedeelte van de vervuiling is gesitueerd in het nieuw opgerichte arctische nationale park. Er zal volgens Trutnev een aanbesteding worden uitgeschreven om de opruimactie toe te wijzen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home