Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, October 13, 2011

Meeste werknemers kunnen zich in hun taak uitleven

Een grote meerderheid van de werknemers is van mening zijn talent op de werkvloer regelmatig tot zijn recht te kunnen laten komen. Dat is de conclusie van een Nederlands onderzoek van personeelsbemiddelaar Vitae. Uit het onderzoek blijkt dat 68 procent van de ondervraagden aangeeft zijn talent in de werkomgeving kwijt te kunnen. Ook zegt 70 procent erg enthousiast te zijn over zijn werk. Eén op drie geeft aan vaak helemaal in het werk op te gaan.

Veel respondenten blijken ook aan te geven de nodige vrijheid te krijgen om hun werk voor een groot deel naar eigen inzicht in te vullen en op de werkvloer worden gestimuleerd om hun kwaliteiten te benutten. Volgens 88 procent krijgen ze regelmatig tot vaak de mogelijkheid om zelf te bepalen op welke manier het werk wordt aangepakt. Ook zegt 47 procent dagelijks te groeien en te leren van het werk dat ze uitvoeren. Bovendien zegt 80 procent bij obstakels te kunnen rekenen op de hulp van hun omgeving.

Volgens 85 procent van de werknemers kunnen de werktijden zelf worden bepaald. In meer dan de helft van de gevallen is er regelmatig tot vaak gelegenheid om die werktijden zelf te bepalen. Ook wordt aangegeven dat men relatief tot grote vrijheid wordt geboden om zelf te kiezen met welke collega's er wordt samengewerkt. De onderzoekers stellen dat de resultaten van de studie uitwijzen dat werkgevers ruimte creëren om hun personeel de mogelijkheid tot zelfontwikkeling te bieden.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home