Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, October 13, 2011

Werknemer stelt overstap naar andere baan nog uit

Weliswaar geeft één op vijf werknemers aan liefst een nieuwe baan te willen, maar de meerderheid zegt voorlopig toch nog bij zijn huidige werkgever te blijven. Dat is de conclusie van een Nederlands onderzoek van Randstad Werkmonitor. Er wordt wel opgemerkt dat werknemers meer open staan voor een nieuwe baan dan tijdens de eerste helft van dit jaar. Daarbij blijkt 65 procent vertrouwen te hebben in de arbeidsmarkt, tegenover 61 procent zes maand geleden.

De onderzoekers merken op dat een groot gedeelte van de werknemers niet bijzonder enthousiast is over zijn huidige werkgever. Slechts 25 procent van de ondervraagden zegt bijzonder tevreden te zijn over zijn huidige tewerkstelling, tegenover 30 procent zes maanden geleden. Ook blijkt de vrees voor ontslag gedurende één van de volgende maanden van 27 procent naar 21 procent te zijn teruggevallen. Ondanks die evoluties vindt het merendeel van de werknemers het voorlopig echter nog veiliger om te wachten vooraleer een overstap wordt gewaagd.

Uit het onderzoek blijkt dat 17 procent van de werknemers het waarschijnlijk acht binnen een periode van zes maanden in een vergelijkbare functie bij een andere werkgever actief te zullen zijn. Dat betekent een daling met 5 procentpunten tegenover de eerste helft van dit jaar. Ook zegt 12 procent plannen te hebben om in een nieuwe functie bij een andere werkgever aan de slag te zullen gaan, tegenover 16 procent een half jaar geleden. Slechts 12 procent verwacht binnenkort binnen het huidige bedrijf een andere functie te zullen bekleden, tegenover 24 procent tijdens de eerste jaarhelft.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home