Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, October 12, 2011

Springer digitaliseert historische wetenschappelijke catalogus

De Duitse uitgever Springer Science+Business Media - gespecialiseerd in wetenschappelijke, technologische en medische werken - gaat zijn hele catalogus online zetten. Het project zou tegen het eind van volgend jaar moeten zijn afgerond. In totaal zullen 65.000 titels - waaronder werken van Albert Einstein, Niels Bohr, John Eccles en Rudolf Diesel - worden gedigitaliseerd. De bibliotheek bestaat voor 70 procent uit Engelstalige boeken. De andere 30 procent bestaat uit Duitse titels.

Het Springer Book Archive met de historische boeken zal beschikbaar worden gesteld op de website Springerlink, waar ook de actuele digitale catalogus wordt aangeboden. Daardoor zal de virtuele bibliotheek van Springer meer dan 100.000 titels omvatten. Derk Haank, chief executive van Springer, stelt dat de historische titels tot nu toe altijd opgeborgen zijn gebleven in de eigen bibliotheek van de uitgeverij, maar dankzij innovatieve technologieën opnieuw beschikbaar kunnen worden gesteld.

Haank stelt dat het bedrijf belangrijke investeringen heeft gedaan in het project, maar hij zegt ervan overtuigd te zijn dat de wetenschappelijke wereld het initiatief bijzonder nuttig zal vinden. De voorbije periode werden de auteurs en copyright-houders van de betrokken boeken geïnformeerd over het project. De werken gaan terug tot de eerste helft van de negentiende eeuw. Met een aandeel van 20 procent is de medische sector het best vertegenwoordigd in de historische bibliotheek.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home