Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, October 12, 2011

Twee op drie ondernemers kent cloud-werkomgeving

Twee op drie ondernemers is op de hoogte van het bestaan van een cloud-werkomgeving, maar over de concrete inhoud van het begrip blijft de kennis nog altijd relatief beperkt. Dat is de conclusie van een Nederlands onderzoek van de website BusinessCompleet. Er wordt ook opgemerkt dat nog heel wat ondernemers van mening zijn dat er nog belangrijke barrières moeten worden weggewerkt vooraleer kan worden overgeschakeld naar een cloud-werkomgeving.

De onderzoekers geven aan dat het overgrote deel van de ondernemers al gebruik maken van bekende cloud-diensten zoals Gmail, Skype en Facebook. Ook wordt opgemerkt dat de bedrijven bijzonder tevreden zijn over de cloud-initiatieven die werden opgestart. Slechts 5 procent zegt slechte ervaringen opgedaan te hebben met deze diensten. Bovendien blijkt een groot gedeelte van de ondernemers te beseffen dat cloud-diensten in de toekomst erg belangrijk zullen worden. Bijna 70 procent denkt dat software en data voor een groot gedeelte alleen nog via internet beschikbaar zullen zijn.

Er wordt echter aan toegevoegd dat door de onvoldoende bekendheid van de cloud-werkomgeving er nog altijd een relatief grote vrees is voor negatieve gevolgen. Volgens één op drie ondernemers houdt de opslag van data en software op internet bijzonder grote risico's in. Daarbij wordt opgemerkt dat er onvoldoende kennis is over de beveiligingsmaatregelen die de aanbieder heeft getroffen. Er wordt ook opgemerkt dat nog 27 procent van de ondervraagde vrouwen het nut van cloud-diensten niet inziet. Bij mannen blijft dat beperkt tot 17 procent.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home