Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, October 11, 2011

Chinese beursintroducties met 71 procent gedaald

Tijdens het derde kwartaal van dit jaar hebben Chinese bedrijven met beursintroducties een bedrag van 72,27 miljard yuan opgehaald. Dat komt overeen met een bedrag van 11,12 miljard dollar. Dat betekent een daling met 71 procent tegenover het derde kwartaal van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de ChinaVenture Investment Consulting Group. Tegenover het tweede kwartaal van dit jaar werd een terugval met 35,7 procent opgetekend. De reden voor de terugval moet volgens het rapport worden gezocht bij de wereldwijde economische vertraging.

In totaal hebben tijdens het derde kwartaal van dit jaar negentig Chinese bedrijven een notering genomen op beurzen in eigen land en op buitenlandse markten. Dat betekent een daling met 22,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Tegenover het tweede kwartaal van dit jaar kende de activiteit een achteruitgang met 11,8 procent. Op de Chinese thuismarkt werden 31 introducties genoteerd op de technologiebeurs ChiNext Board, terwijl 26 kleinere ondernemingen een notering namen op de Enterprises Board.

Op de hoofdindex van de Shanghai Stock Exchange werden negen introducties geteld. De buitenlandse beursintroducties werden vooral opgetekend op de beurs in Hongkong. Alleen de video-sharingsite Toudu realiseerde een beursintroductie in de Verenigde Staten. De grootste introductie van het derde kwartaal was Gaoxin Retail, dat op de beurs van Hongkong een bedrag van 8,24 miljard Hongkong dollar ophaalde. De top drie werd rond gemaakt door Founder Securities (5,85 miljard yuan) en Great Wall Motor (3,96 miljard yuan).

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home