Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, October 10, 2011

Werkgever heeft het meest plezier aan bedrijfsfeest

De waarde van een bedrijfsfeest wordt door de werkgever hoger ingeschat dan door de werknemer. Dat is de conclusie van een Nederlands onderzoek van het bureau TNS Nipo. Er wordt aan toegevoegd dat de werknemer er de voorkeur aan geeft dat de dagelijkse gang van zaken op de werkvloer degelijk is geregeld. De onderzoekers merken ook op dat dat meer dan helft van de werknemers aangeeft eigenlijk meer zou moeten betaald worden voor de prestaties die hij levert.

"Bij een vraag naar de leukste initiatieven die door de onderneming voor de werknemers werden georganiseerd, blijken werkgevers vooral te verwijzen naar activiteiten zoals bedrijfsfeesten, uitstappen en andere informele activiteiten," voeren de onderzoekers aan. "Werknemers blijken bij diezelfde vraag echter vooral gewag te maken van de toegang tot mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding, een blijk van waardering en persoonlijke interesse."

De onderzoekers geven aan dat 80 procent van de arbeidspopulatie aangeeft met plezier naar het werk te gaan en gewaardeerd te worden voor zijn persoonlijkheid en inspanningen. De tevredenheid over interne communicatie en feedback ligt echter gevoelig lager. Bij de bedrijfsleiding geeft 58 procent aan goed te communiceren naar de medewerker. Bij de medewerkers haalt communicatie echter slechts een score van 46 procent. Ook vindt 64 procent van de managers regelmatig feedback te geven, maar daar wordt bij de medewerkers slechts een score van 48 procent opgetekend.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home