Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, October 11, 2011

Moskou denkt opnieuw aan het Strassenhaus

De Russische hoofdstad overweegt om terug te grijpen naar een oud verkeersplan, waarbij flatgebouwen zouden worden opgetrokken met verkeerswegen boven op het dak. Het concept werd ontwikkeld door de Duitse ingenieur Roland Lipp. Daarbij zouden boven gebouwen van twee verdiepingen autostrades worden gebouwd. De infrastructuur zou ook de aanleg van elektriciteitsvoorzieningen voorzien. In de plannen zijn ook parkeergelegenheden en commerciƫle ruimtes voorzien.

Roland Lipp, die in Oost-Duitsland is geboren en in Rusland werd opgeleid, stelde zijn plannen voor het zogenaamde Strassenhaus vier jaar geleden voor. Het idee wekte de interesse van Yury Luzhkov, de gewezen burgemeester van Moskou. Rond het concept werden sindsdien echter geen verdere concrete initiatieven meer genomen. Luzhkov werd vorig jaar door de Russische president Dmitry Medvedev uit zijn functie ontheven. Sergei Sobyanin, de opvolger van Luzhkov, zou de plannen nu echter opnieuw willen bekijken.

Het project zou ongeveer 31 miljoen dollar per kilometer kosten. De plannen zouden kunnen worden overwogen voor de geplande stadsuitbreiding van Moskou. Sergei Tkachenko, directeur van het strategisch ontwikkelingsplan voor Moskou, had het Strassenhaus twee jaar geleden echter al afgewezen. In de nieuwe plannen zou een gordel van hoogspanningslijnen door huizenblokken worden vervangen. De elektriciteitslijnen zouden in speciale kokers in de infrastructuur worden verwerkt.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home