Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, October 12, 2011

Jonge werknemer vaker afwezig wegens ziekte

Jongere werknemers melden zich gemakkelijker ziek dan hun oudere collega's. Dat is de conclusie van een onderzoek in opdracht van het Britse bedrijf Multibionta, producent van multivitaminen. Opgemerkt wordt dat werknemers tussen achttien en dertig jaar meer geneigd zijn om ziekteverlet te nemen wegens een verkoudheid en griep, allergieën of voedselintoleranties dan vijfenvijftigplussers. Ook blijven ze vaker thuis omwille van stress, vermoeidheid of een algemeen gevoel van onbehagen, terwijl dat voor oudere werknemers geen reden is om thuis te blijven.

Uit het onderzoek blijkt dat bijna 20 procent van de jongeren toegeeft het voorbije jaar ziekteverlet genomen te hebben omdat ze zich niet optimaal in conditie voelden, terwijl 85 procent van de vijfenvijftigplussers aangeeft alleen thuis te blijven wanneer ze echt niet meer uit bed kunnen. De onderzoekers merken op dat het verschil mogelijk verklaard kan worden door de ongezondere levensstijl die jongere werknemers er vaak op nahouden.

"Jongere werknemers drinken meer alcohol, nemen minder slaap, roken vaker en eten ongezonder dan hun oudere collega's," merken de onderzoekers op. Onder meer wordt opgemerkt dat jonge werknemers de helft minder geneigd zijn om de aanbevolen dagelijkse porties fruit en groenten te consumeren dan hun oudere collega's. Bovendien zeggen jongere werknemers ook vaker last te hebben van stress. Slechts een kwart van de vijfenvijftigplussers zou aangeven last te hebben van stress.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home