Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, October 13, 2011

Amerikaan leeft één jaar langer dan bij begin van eeuw

Amerikanen leven gemiddeld één volledig jaar langer dan een decennium geleden. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van volksgezondheid. Gemiddeld heeft een Amerikaans burger op dit ogenblik een levensverwachting van 77,8 jaar. Tien jaar geleden was dat 76,8 jaar. Carter Blakey, directeur preventie en gezondheidspromotie bij het Amerikaanse ministerie, wijst daarbij vooral op het terugdringen van borstkanker, darmkanker, prostaatkanker, hartziektes en aids.

"Eén jaar winst op één decennium is een gigantisch resultaat," merkt Blakey op. Er blijven volgens hem echter nog belangrijke uitdagingen om de gezondheid van de bevolking verder te verbeteren. Daarbij wijst hij onder meer op het tabaksgebruik en de obesitas-epidemie. Hij geeft daarbij aan dat er weliswaar een aantal successen zijn gerealiseerd op het gebied van het tabaksgebruik, maar er valt volgens Blakey op dat vlak nog altijd een hele weg af te leggen.

Ook moeten er volgens Blakey verdere inspanningen worden gedaan om diabetes en andere obesitas-gerelateerde aandoeningen te bestrijden. "Wanneer obesitas met succes kan worden bestreden, zullen ook bij een aantal andere aandoeningen vorderingen kunnen worden vastgesteld," voert hij nog aan. Andere wetenschappers geven aan dat er vooral op het gebied van obesitas het voorbije decennium weinig vooruitgang is geboekt, maar er wordt opgemerkt dat het probleem tijdens die periode wel tot in het publieke debat is geraakt.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home