Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, October 29, 2011

Amerikaanse regering creëert zones voor zonne-energie

De Amerikaanse regering heeft zijn strategie voor de ontwikkeling van zonne-energie bekend gemaakt. Daarbij worden in woestijngebieden in het westen van de Verenigde Staten specifieke zones voorzien. Daarbij werd volgens Ken Salazar, Amerikaans minister van binnenlandse zaken, specifiek gekeken naar gebieden die niet tot een ecologisch of cultureel conflict zouden kunnen leiden. In zes verschillende westerse staten werden in totaal zeventien zones voor zonne-energie aangeduid.

Het Amerikaanse Bureau of Land Management wil met de energie-zones vermijden dat duurzame ontwikkeling in conflict zou komen met het leefmilieu of culturele principes. "Er is echter geen enkele maatregel die een ontwikkelaar zou kunnen beletten om een aanvraag in te dienen voor een energieproject op federaal terrein buiten de aangeduide zones," merkt de Amerikaanse krant The Los Angeles Times op. De strategie heeft ook geen gevolgen voor de dertien projecten die al worden ontwikkelen en negenenzeventig aanvragen die op dit ogenblik bij de overheid lopen.

De ontwikkelaars van energieprojecten proberen sites te realiseren vooraleer subsidies van de overheid vervallen, maar milieugroepen stellen dat de woestijn - vaak een gebied voor bedreigde dieren en planten - die industriële ontwikkeling niet aankan. Milieugroepen beklagen er zich dan ook over dat in het plan geen garanties zijn gegeven dat waardevolle gebieden gespaard zullen blijven. Critici stellen ook dat de strategie te laat is gekomen, nadat drie jaar lang vrijuit licenties voor grote delen van de Amerikaanse woestijngebieden werden uitgereikt.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home