Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, October 28, 2011

Amerikaanse markt bedreigd door draadloze congestie

De Verenigde Staten worden geconfronteerd met een belangrijke kloof tussen de beschikbare draadloze infrastructuur-capaciteit en de vraag van de consument. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of California. Daarbij wordt opgemerkt dat het gebruik van draadloze technologieën een bijzonder snelle groei kent. Indien die trend aanhoudt, zal de vraag volgens de onderzoekers uiteindelijk de capaciteit overstijgen, waardoor voor een congestie zou moeten worden gevreesd.

"Er wordt op dit ogenblik een massale migratie van vaste naar draadloze netwerken vastgesteld," merkt onderzoeksleider Michael Kleeman, op. "Die draadloze netwerken worden echter geconfronteerd met een beperkte capaciteit. Draadloze verbindingen zijn voor vele toepassingen veel handiger dan vaste netwerken, maar men moet beseffen dat hieraan een belangrijke consequenties zijn verbonden. De burger moet zijn grote verwachtingen voor de dienstverlening van draadloze verbinding in de toekomst inperken."

Er wordt op gewezen dat draadloze communicatie van veel invloeden afhankelijk is, zoals het beschikbare spectrum, de gevoeligheid voor interferenties van onder meer weersomstandigheden en gebouwen. "Ook in de toekomst zal met de meest geavanceerde draadloze technologie slechts één procent van de capaciteit van optische kabels worden gerealiseerd," voeren de onderzoekers aan. "Bovendien heeft draadloze communicatie ook een mobiel en onvoorspelbaar aspect."

De onderzoekers wijzen erop dat de Amerikanen drie jaar geleden met inbegrip van televisie meer dan 3,5 petabytes per dag consumenten. Dat is meer dan de volledige productie van het Amerikaanse draadloze netwerk vorig jaar.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home