Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, October 28, 2011

FIFA tevreden met verkoop uitzendrechten volgende Worldcups

De Fédération Internationale de Football Association (FIFA) heeft door nieuwe contracten in Australië, Canada en de Caraïben voor de wereldkampioenschappen voetbal over zeven en elf jaar in totaal aan 1,85 miljard dollar uitzendrechten verzameld. Jerome Valcke, secretaris-generaal van de internationale voetbalfederatie, zegt bijzonder tevreden te zijn met het verloop van de verkoop, rekening houdend met de moeilijke economische tijden. De interesse bewijst volgens Valcke de grote aantrekkingskracht van de internationale voetbalcompetities.

Eerder al hadden ook de Verenigde Staten de mediabedrijven Fox, Telemundo en Futbol de Premera Radio de uitzendrechten voor de betrokken tornooien aangekocht voor een bedrag van 1,2 miljard dollar. Daarna werden ook overeenkomsten gemeld met SBS in Australië, Bell Media in Canada en IMC in de Caraïben. Bij SBS en IMC ging het om een verlenging van de bestaande contracten, maar in Canada neemt Bell Media het bestaande contract van CBC over. In Azië zijn de uitzendrechten verkocht aan Infront Sports & Media.

De verkoop van de televisierechten zou op dit ogenblik al een verhoging met 90 procent betekenen tegenover de eerdere veiling, die het voorbije evenement in Zuid-Afrika en het volgende tornooi in Brazilië omvatte. Jerome Valcke, secretaris-generaal van de internationale voetbalfederatie, stelde dan ook tot nut toe tevreden te zijn met de verkoop van de mediarechten, vooral rekening houdend met de moeilijke economische omstandigheden. Dat maakt volgens Valcke de sterkte en aantrekkingskracht van het internationale voetbal duidelijk.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home