Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, October 27, 2011

Mobiele videoconsumptie met bijna één derde gestegen

De mobiele videoconsumptie is op één jaar tijd met 29 procent gestegen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het internetbedrijf Yahoo. Er wordt aan toegevoegd dat 54 procent van de consumenten meer tijd aan het mobiele internet besteedt dan één jaar geleden. De onderzoekers merken daarbij op dat het grootste gedeelte van die tijdsbesteding gebeurt voor één uur in de middag, terwijl algemeen werd verondersteld dat mobiele activiteiten vooral een avondgebeuren zouden zijn.

"Consumenten spenderen duidelijk meer tijd op hun mobiele telefoon dan één jaar geleden," merkt Ashmeed Ali, marktonderzoeker bij Yahoo, op. "Daarbij is er vooral een belangrijke toename van het gebruik van het mobiele internet en mobiele video." Uit het onderzoek blijkt ook dat één derde van de mobiele internettijd thuis wordt besteed. Sport, weersvoorspellingen en nieuws blijven volgens het rapport de meest populaire vormen van content. De onderzoekers stellen verder dat 20 procent van de consumenten dagelijks videocontent bekijken op mobiele platformen.

Muziekcontent heeft een aandeel van 50 procent. Daarnaast zegt 49 procent van de mobiele consumenten humoristische video's te bekijken. "Muziek is het natuurlijke verlengstuk van het mobiele platform," voert Ashmeed Ali aan. "De consument is gewend om op mobiele platformen naar muziek te luisteren. De stap naar video is dan ook relatief klein. Bovendien zijn er vele populaire muziekvideo-applicaties beschikbaar." Videogames halen een score van 42 procent, gevolgd door filmclips (34 procent) en televisieshows en sport (33 procent).

Celebrities, lichaamsverzorging en mode halen een score van 32 procent. Politieke content is met een cijfer van 14 procent de minst populaire categorie. "Belangrijk is echter ook dat de consument een voorkeur heeft voor professioneel gemaakte content," voert Ashmeed Ali nog aan.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home