Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, October 26, 2011

Amerikaanse politie wil YouTube-video's laten verwijderen

Het internetbedrijf Google heeft tijdens de eerste helft van dit jaar van overheden over de hele wereld vragen naar persoonlijke informatie van ongeveer 25.440 mensen ontvangen. Dat blijkt uit het transparantie-rapport van het internetbedrijf. De Verenigde Staten staan op de eerste plaats met 11.057 informatie-verzoeken. Google merkt op een Amerikaanse politiedienst ook vragen gekregen te hebben om video's over brutaliteiten van politiemannen van de website Youtube te verwijderen. Die vragen werden afgewezen.

"De vragen van Amerikaanse overheden en politiediensten om content te verwijderen is met 70 procent gestegen," aldus het halfjaarlijkse rapport van het internetbedrijf. "De Amerikaanse overheid heeft tussen januari en juni van dit jaar ook informatie over meer dan 11.000 gebruikers gevraagd. Dat is bijna evenveel als het gezamenlijke aantal aanvragen van vijfentwintig andere ontwikkelde landen, met inbegrip van Rusland en Groot-Brittanniƫ."

"De informatie uit het rapport kan hopelijk bijdragen tot wetsveranderingen op de toegang tot private gegevens van de bevolking," voert Dorothy Chou, beleidsanalist bij Google, aan. "De huidige wetgeving is vaak decennia oud en werd opgesteld in een tijdperk waarbij men nooit van email had gehoord." In het rapport wordt opgemerkt dat Braziliƫ de meeste aanvragen heeft ingediend om content te verwijderen, gevolgd door Duitsland, de Verenigde Staten en Zuid-Korea.

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home