Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, October 25, 2011

FC Barcelona gaat 10.000 Indiase jongeren opleiden

De Spaanse voetbalclub FC Barcelona gaat volgend jaar een campus opstarten in India. Volgens een woordvoerder van Barcelona is India een belangrijk en strategisch gebied voor de club. De campus moet Indiase jongeren de kans bieden om onder begeleiding van de club een voetbalopleiding te volgen. Vorig jaar werden door Barcelona wereldwijd in tweeëntwintig landen campussen georganiseerd voor 18.000 jongeren tussen zes en veertien jaar. FC Barcelona hoopt de volgende drie jaar 10.000 Indiase jongeren op te leiden.

Een technisch team van FCB Escola zal naar India reizen om de trainingskampen in het hele land voor te bereiden en te organiseren. Xavi Marce, directeur van FCB Escola, merkte op dat India een groeiende interesse in voetbal laat optekenen. Bedoeling is om een brede basis uit te bouwen waaruit Indiaas voetbaltalent zou moeten kunnen groeien. De Spaanse voetbalclub stelde Bollywood-ster Ranbir Kapoor aan als ambassadeur om de populariteit van het voetbal en Barcelona in India op te drijven.

Eerder dit jaar had Javier Faus, vice-voorzitter financiën bij FC Barcelona, toegegeven dat de Spaanse club op de Indiase markt duidelijk achterop bleef tegenover onder meer Engelse sectorgenoten. Hij stelde dat de club en het Spaanse voetbal zich de voorbije twintig jaar vooral hebben toegespitst op Europa, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten. Faus wees er echter ook op dat Engeland een historische koloniale band heeft met India, zoals er gelijkaardige banden zijn tussen Spanje en Latijns-Amerika.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home