Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, October 24, 2011

Singapore is de early adopter van Azië

De stadsstaat Singapore is de early adopter van Azië. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau Synovate. Daarbij wordt opgemerkt dat 97 procent van de hoogste inkomensklasse uit Singapore geregeld gebruik maakt van het internet. Veertien jaar geleden stond dat cijfer op 51 procent. In andere Aziatische landen steeg tijdens diezelfde periode het internetgebruik van 30 procent tot 82 procent. Het gebruik van de mobiele telefoon is in Singapore gestegen van 40 procent tot 89 procent.

Er wordt aan toegevoegd dat de penetratie van smartphones in Singapore op één jaar tijd van 23 procent tot 55 procent is gestegen, waarbij de stadsstaat gevoelig beter presteert dan de rest van de regio. De penetratie van oudere mobiele telefoons is daarentegen teruggevallen van 91 procent tot 49 procent, wat volgens de onderzoekers aangeeft dat de bevolking verouderde apparaten snel vervangt. De elite van Singapore ziet zich volgens Synovate gedwongen om een smartphone te bezitten.

Ook blijkt dat 83 procent van de respondenten eigenaar is van een laptop of notebook, tegenover 56 procent in de rest van de regio. Ook op het gebied van de nieuwe televisietechnologieën haalt Singapore met 77 procent de hoogste score van de hele regio. Bovendien bestempelt 22 procent van de ondervraagden zichzelf als een early adopter van een nieuw product of toestel, tegenover 12 procent vorig jaar. Ook blijkt 71 procent bereid te zijn om extra te betalen voor een kwaliteitsproduct, tegenover 57 procent vorig jaar.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home