Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, October 23, 2011

Autonome wagen tegen eind decennium op de markt

Tegen het midden van het decennium al zullen er semi-autonome wagens op de markt kunnen worden gebracht. Tegen het einde van het decennium kan een volledig autonome wagen realiseerbaar zijn. Dat heeft Alan Taub, vice-president onderzoek en ontwikkeling bij autobouwer General Motors, gezegd. Die vooruitgang op het gebied van autonome autotechnologie zal volgens hem gebaseerd zijn op geavanceerde actieve veiligheidssystemen.

"Sensoren, radars, draagbare communicatie-apparaten, satellietnavigatie en camera's bezorgen cruciale informatie aan de bestuurder en het computersysteem van de wagen," merkt Alan Taub op. "Gecombineerd met digitale kaarten zullen diezelfde technologieën de bestuurder toelaten om het voertuig de verantwoordelijkheid te laten nemen over de verplaatsing terwijl hij zich met iets anders kan bezighouden. De eerste doelstelling daarvan is veiligheid. Toekomstige veiligheidssystemen zullen ongevallen onmogelijk maken door tussen te komen voor de chauffeur beseft dat er een probleem is."

"De volgende jaren zal de autosector een gigantische vooruitgang kennen in de ontwikkeling van veiligheidssystemen," merkt Taub nog op. "Dat zal hopelijk leiden tot een massale daling in het aantal gewonde en dodelijke slachtoffers op de wegen." Op dit ogenblik worden al systemen gedemonstreerd die voetgangers identificeren, aanrijdingen ontwijken, automatisch parkeren en kolonnes vormen. Een ander systeem brengt de bestuurder op de plaats van bestemming, parkeert zichzelf en komt de chauffeur weer oppikken door een signaal met de smartphone.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home