Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, October 22, 2011

Wereld koopt dit jaar meer dan 55 miljoen tablets

Dit jaar zullen er wereldwijd 55,2 miljoen tablet-computers worden verkocht. Over vijf jaar zal dat echter opgelopen zijn tot 253 miljoen exemplaren. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau Juniper Research. Er wordt aan toegevoegd dat steeds meer producenten zich op de tablet-markt toeleggen. Producent Apple lanceerde eerder dit jaar de tweede generatie van zijn iPad, maar ook andere smartphone-producenten - zoals HTC Corporation, LG Electronics, Motorola en Research In Motion - maakten hun debuut op de markt.

"Naarmate andere mogelijkheden in de computer-markt afnemen, hebben bovendien ook marktleiders in die sector - zoals Acer, Asus, Dell, Hewlett-Packard en Toshiba - zich op de tablet-sector gericht," merken de onderzoekers op. Er wordt aan toegevoegd dat de verkoop van tablets met mobiele telefoon-toegang op dit ogenblik nog veel lager ligt dan die van alternatieven met een wifi-verbinding, maar die verhouding zal volgens Juniper gevoelig verschuiven.

"Netwerk-toegang zal een cruciale rol vertolken," voert Juniper aan. "Netwerken van de vierde generatie zullen in de ontwikkelde markten geavanceerder diensten toelaten over mobiele telefoon-verbindingen. Bovendien zal het gebrek aan vaste lijnen in opkomende markten vereisen dat tablets een mobiele telefoon-verbinding zullen hebben om regionaal geadopteerd te kunnen worden." De onderzoekers stellen ook dat operatoren moeten overwegen om met gefuseerde tarieven te werken om te vermijden dat consumenten voor twee connecties moeten betalen.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home