Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, October 21, 2011

Kleinere bedrijven zien mogelijkheden in tablets

Hoewel op dit ogenblik slechts 43 procent van de kleinere bedrijven gebruikt maakt van tablets, zal dat cijfer over een periode van achttien maanden zijn gestegen tot 76 procent. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek van de bureaus Fonality en Webtorials. Naast tablets zal bij deze bedrijven volgens de onderzoekers alleen het gebruik van specifieke, op maat gebouwde mobiele apparaten verder toenemen. Daarbij wordt gewag gemaakt van een stijging van 9 procent tot 13 procent.

Er wordt aan toegevoegd dat het gebruik van smartphones, die op dit ogenblik door 94 procent van de bedrijven worden gebruikt, over een periode van achttien maanden zullen terugvallen tot een niveau van 88 procent. Ook bij computers en laptops zou er een daling van 94 procent naar 84 procent worden opgemerkt. De traditionele mobiele telefoons zouden van 63 procent achteruit gaan tot 44 procent. Bij netbooks wordt een achteruitgang van 27 procent naar 22 procent in het vooruitzicht gesteld.

Ook merken de onderzoekers op dat 85 procent van de bedrijven meldt dat mobiele werknemers tot verloren productiviteit leiden, vooral door een gebrekkige externe toegang tot de bedrijfsstructuren. Daarbij maakt 46 procent procent van één tot vijf uur verlies per week, terwijl 19 procent aangeeft tussen vijf en negen uur te verliezen. Daarnaast zegt 11 procent tussen tien en veertien uur te verliezen, maar een groep van 9 procent zegt minstens twintig uur per week te verliezen. Gemiddeld bedraagt het verlies vijf uur per week.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home