Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, October 20, 2011

Juventus Turijn kondigt kapitaalverhoging aan

De aandeelhouders van de Italiaanse voetbalclub Juventus hebben zich akkoord verklaard met een kapitaalverhoging met 120 miljoen euro. De bijkomende financiƫle middelen moeten Juventus helpen om haar recordverlies op te vangen en de verdere ontwikkeling van de club ondersteunen. De kapitaalverhoging zou tegen eind maart volgend jaar moeten zijn afgerond. Half september maakte Juventus bekend tijdens het voorbije boekjaar een verlies geleden te hebben met 95,4 miljoen euro.

Nog nooit eerder voordien heeft Juventus een dergelijke verlies geleden. Dat is volgens Andrea Agnelli, voorzitter van Juventus, onder meer te wijten aan de matige sportieve prestaties van de club. De voorbije twee seizoenen eindigde de club slechts als zevende in de hoogste Italiaanse voetbalklasse. De Agnelli-familie, die met zijn holding Exor een controlebelang heeft in de Italiaanse voetbalclub, maakte vorige maand bekend een schuld van 72 miljoen euro van de club te zullen betalen.

Met die schuldaflossing nam de familie Agnelli een voorschot op de geplande kapitaalverhoging. Sinds de bekendmaking van het verlies heeft het aandeel van de voetbalclub een verlies geleden van 35 procent. Daarmee staat het aandeel nu op het laagste niveau in tien jaar tijd. De club draagt nog altijd de gevolgen van een omkoopschandaal vijf jaar geleden. De club heeft ook een nieuw stadion in gebruik genomen. In de nieuwe competitie stond Juventus na zes wedstrijden wel op de eerste plaats.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home