Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, October 19, 2011

Duurzame bestedingen lopen op tot 1 triljoen dollar per jaar

Privébedrijven hebben tijdens de eerste acht maanden van dit jaar 400 miljard dollar geïnvesteerd in duurzame technologieën. Dat is de conclusie van een rapport van het bureau Ethical Markets Media. Er wordt aan toegevoegd dat de investeringen tegen het einde van het decennium zullen opgelopen zijn tot 10 triljoen dollar. Dat betekent een investering met nagenoeg 1 triljoen dollar per jaar. De voorbije vier werd in totaal 2,4 triljoen dollar geïnvesteerd in duurzame technologieën.

In het rapport wordt gewag gemaakt van een gezond investeringsritme, wat volgens de onderzoekers kan leiden tot een grotere efficiëntie in het gebruik van materialen en energie, een beperking van de kosten van hernieuwbare bronnen, het duurzame gebruik van land en bos en een ondersteuning van intelligente netwerken voor energie en transport. Om dat te kunnen realiseren zullen volgens het rapport institutionele investeerders echter hun interesses echtere moeten bijsturen.

In het rapport wordt opgemerkt dat deze institutionele partijen tenminste 10 procent van hun portfolio in duurzame technologieën zouden moeten investeren. Andere partijen maken echter gewag van 40 procent. Uit het rapport blijkt hernieuwbare energie tot nu toe de populairste sector is gebleken voor duurzame investeringen (1,54 triljoen dollar), gevolgd door de duurzame bouwsector (340 miljard dollar), cleantech (105 miljard dollar) en intelligente netwerken (161 miljard dollar).

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home