Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, October 19, 2011

Tencent creëert grootste meerwaarde voor aandeelhouders

Het internetbedrijf Tencent uit Hongkong creëert voor zijn aandeelhouders wereldwijd de grootste meerwaarde. Dat is de conclusie van een rapport van het bureau Boston Consulting Group. Daarbij wordt opgemerkt dat Tencent in het rapport een score haalt van 83,4 procent. Dat is onder meer te danken aan de omzetgroei met 69 procent die het bedrijf tijdens de tweede helft van het voorbije decennium heeft gerealiseerd. Op de tweede plaats staat het Canadese chemiebedrijf PotashCorp met een score van 38,5 procent, gevolgd door Apple met een score van 35 procent.

De onderzoekers stellen dat een tragere groei van het bruto binnenlandse product, een risico-gevoeligheid bij de investeerder en de pensionering van de babyboomers een verandering in de ingesteldheid eisen. "Vele bedrijven zullen hun historisch niveau van omzetgroei alleen kunnen vasthouden door marktaandeel te winnen," wordt er opgemerkt. "De concurrentie van intenser worden, waardoor er meer uitgesproken winnaars en verliezers zullen kunnen worden opgemerkt."

De onderzoekers wijzen er ook op dat de mature markten zes vertegenwoordigers in de top tien hebben. Het gaat onder om de Duitse autobouwer Volkswagen, de Amerikaanse online retailer Amazon, het Deense farmabedrijf Novo Nordisk en de Amerikaanse machinebouwer Deere & Company. Wanneer ook kleinere bedrijven worden meegerekend staat Shandong Weigao, aanbieder van medische technologieën, op de eerste plaats met een score van 93,2 procent. Het zoekmachinebedrijf Baidu zou daarbij op een derde plaats volgen met een totaal van 72,7 procent.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home