Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, October 18, 2011

Geen eenvoudige oplossing voor klimaatimpact op cacaoproductie

Alle mogelijke inspanningen zullen moeten worden gedaan om de impact van de klimaatverandering op de cacaoproductie te beperken. Dat heeft Bill Guyton, voorzitter van de World Cocoa Foundation (WCF), gezegd naar aanleiding van een rapport over de impact van de temperatuurstijgingen op producenten in West-Afrika. Guyton stelde dat er geen enkele absolute oplossing bestaat om de impact van de klimaatverandering op de cacaoproductie te elimineren.

Kleinschalige producenten in Ghana en Ivoorkust vertegenwoordigen op dit ogenblik ongeveer de helft van de wereldwijde cacaoproductie. Een onderzoek van het International Center for Tropical Agriculture (CIAT) heeft echter aangetoond dat een temperatuurstijging van twee graden celsius tegen het midden van de eeuw een groot gedeelte van de cacao-gebieden in West-Afrika te heet zou maken voor de cacao-productie. Aangevoerd wordt dat de productie al over twintig jaar zou kunnen beginnen af te nemen door een stijging met 1 graad celsius.

Door de hogere temperaturen zouden de warmtegevoelige cacaobomen problemen zouden ondervinden om tijdens het groeiseizoen voldoende water te vinden. Ook wordt opgemerkt dat het droogteseizoen in de regio steeds intenser dreigt te worden. "Om een beleid te ontwikkelen dat de impact van de klimaatverandering op de cacaoproductie tegen zou kunnen gaan, is een langdurig toegepast onderzoek noodzakelijk, gekoppeld aan praktische maatregelen op het terrein," voert Bill Guyton aan tegenover het webmagazine Foodnavigator.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home