Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, October 16, 2011

Veiligheid kernenergie heeft wereldwijde benadering nodig

Het toenemend gebruik van kernenergie in landen zoals China, Rusland en Groot-Brittanniƫ moet gepaard gaan met een grotere aandacht voor veiligheid en het beheer van nucleair afval. Dat is de conclusie van een rapport van de Royal Society. Daarbij wordt aangestuurd op de oprichting van een World Nuclear Forum dat aandacht zou hebben voor de globalisering en de individuele nationale benaderingen tegenover nucleaire veiligheid zou overstijgen.

"De Royal Society wijst erop dat de wereldwijde regulering voor nucleaire veiligheid en non-proliferatie vijftig jaar oud is en moet inspelen op de veranderende geografie van de kernenergie en een volledig genationaliseerde nucleaire sector," merkt het persbureau AFP op. "Fukushima heeft aangetoond dat men op het gebied van nucleaire veiligheid niet nonchalant kan zijn. Diezelfde waakzaamheid moet ook worden gehanteerd op het gebied van veiligheid en non-proliferatie."

"Een wereldwijd forum zou de industriƫle en politieke leiders de mogelijkheid kunnen bieden om de toekomstige ontwikkeling van de nucleaire sector te exploreren," voert de Royal Society aan. Er wordt aan toegevoegd dat de nucleaire sector voor het kernongeval in Fukushima een periode van wereldwijde groei in het vooruitzicht had. Ook nu nog blijft een groei volgens de Royal Society tot de mogelijkheden behoren, al zou er wel een vertraging kunnen optreden.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home