Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, October 16, 2011

Intelligente netwerken moeten zelf kunnen denken

Plannen om een innoverend elektriciteitsnetwerk op te zetten, zullen geen succes kennen tenzij ze gepaard gaan met de creatie van intelligente computers die uit situaties kunnen leren en zich aan nieuwe omstandigheden aanpassen. Dat zegt Ganesh Kumar Venayagamoorthy, professor elektriciteit en computer-technologie aan de Missouri University of Science and Technology. Volgens Venayagamoorthy moeten die machines bijna menselijke intelligente eigenschappen hebben.

"Deze intelligente computers moeten autonoom beslissingen kunnen nemen, moeten zich kunnen aanpassen aan ongewone omstandigheden, moeten kunnen leren van veranderingen in hun omgeving en moeten een inzicht hebben in het transport van elektriciteit doorheen het nationale energie-netwerk," voert Venayagamoorthy aan. "Al die capaciteiten zullen afhankelijk zijn van systemen die hun inzicht in de netwerk-dynamica verbeteren en niet louter gegevens verzamelen."

"Naarmate de innovatieve netwerken evolueren en de maatschappij afhankelijker wordt van alternatieve technologie, zoals windenergie en zonnekracht, zal blijken dat de traditionele opvattingen niet langer werken," merkt de onderzoeker op. "Op dat ogenblik is er noodzaak aan computer-intelligentie, de opvolger van de artificiële intelligentie. Er zullen systemen worden ontwikkeld waarin één gedeelte van het computer-netwerk zal leren van het andere deel."

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home