Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, October 17, 2011

Bankverrichting belangrijkste financiële mobiele activiteit

Gewone banktransacties vormen de belangrijkste financiële activiteit op mobiele platformen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Compete. Daarbij wordt opgemerkt dat 36 procent van de rekeninghouders een mobiel platform gebruikt om hun accounts te beheren. Daarbij wordt in de eerste plaats de technologie gebruikt om een bankrekening te controleren en transacties uit te voeren (54 procent), gevolgd door het beheer van kredietkaart-rekeningen (36 procent). Daarna volgen effectenbeheer (28 procent) en autoverzekeringen (17 procent).

Uit het onderzoek blijkt dat Bank of America en Chase met 1,8 miljoen unieke bezoekers per maand in de Verenigde Staten marktleider zijn op het gebied van mobiele financiële transacties, gevolgd door Capital One en Wells Fargo met 1,5 miljoen bezoekers. Daarna vallen de cijfers gevoelig terug. HSBC Holdings heeft als vijfde nog 0,5 miljoen bezoekers. Uit een onderzoek van TNS blijkt dat mobiele financiële transacties over de hele wereld het voorbije jaar gevoelig zijn gestegen.

Die groeiende populariteit heeft volgens TNS vooral te maken met de verspreiding van nieuwe technologieën en de uitbreiding van de mobiele bankinfrastructuur. Opgemerkt wordt dat onder meer in landen zoals China, Brazilië en Kenia het aantal gebruikers de voorbije twaalf maanden met meer dan 100 procent is gestegen. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat financiële instellingen op die markten een aantal traditionele service-modellen hebben overgeslagen en rechtstreeks op mobiele diensten zijn overgestapt.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home