Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, October 17, 2011

Websites bedrijven ook belangrijk in zakelijke sector

Websites van bedrijven zijn niet alleen een belangrijk marketing-platform om consumenten te bereiken, maar kunnen ook bijzonder positieve resultaten opleveren op de zakelijke markt. Dat is de conclusie van een onderzoek van de bureaus Demandbase en Focus Research. Daarbij wordt opgemerkt dat op die zakelijke markt alleen persoonlijke contacten en aanbevelingen voor lead-generation belangrijker blijken te zijn dan de website van het bedrijf.

De onderzoekers merken echter op dat 84 procent van de marketeers uit de b2b-sector van mening is dat de mogelijkheden van hun website voor lead-generation nog voor belangrijke verbeteringen vatbaar is. Ook willen de marketeers meer informatie verwerven over niet-geregistreerde en anonieme gebruikers. Dat is voor de marketeers noodzakelijk om online bezoekers te kunnen omvormen tot prospects. Bovendien kan het verzamelen van persoonlijke gegevens ook leiden tot kwalitatieve voordelen.

Onder meer wordt gewezen op de functie-omschrijving van de bezoeker, wat een indruk kan geven over de mogelijke waarde van het contact. De onderzoekers merken op dat het aanbieden van boeiende content, gratis content en white papers en nieuwsbrieven, in ruil voor een registratie van de gebruiker, een interessant platform is om lead-generation kwantitatief en kwalitatief uit te breiden. Daarbij moet volgens hen echter niet alleen het aantal bezoeken, maar ook de inhoud van die bezoeken worden bekeken.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home