Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, October 20, 2011

Europese mobiele reclame over drie jaar naar 1 miljard dollar

De mobiele reclamebestedingen zullen in Europa de volgende vijf jaar een snelle groei kennen. Dat is vooral te danken aan de groeiende populariteit van smartphones en applicaties. Dat is de conclusie van een studie van het reclamebedrijf Adsmobi en het onderzoeksbureau Mobile Squared in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Groot-Brittannië. In die markten zal dit jaar een omzet van 264 miljoen dollar aan reclamebestedingen worden gerealiseerd, maar dat zou over drie jaar tot 1 miljard dollar zijn opgelopen en over vijf jaar tot 1,8 miljard dollar.

"De Europese mobiele reclamemarkt begint nu de sterke groei te vertonen die al enkele jaren werd voorspeld," merkt Nick Lane, analist bij Mobile Squared, op. Volgens de onderzoekers bereikt mobiele reclame dit jaar 78,2 miljoen mensen. Over vijf jaar zou dat echter moeten gestegen zijn tot 191 miljoen mensen. De gemiddelde inkomsten per gebruiker zouden tijdens diezelfde periode volgens de ramingen stijgen van 0,28 dollar naar 0,76 dollar.

De onderzoekers voegen er aan toe dat er in de onderzochte regio's op dit ogenblik 90 miljoen gebruikers van applicaties worden geteld. Dat zou over vijf jaar echter gestegen zijn tot 197,7 miljoen gebruikers. Opgemerkt wordt dat op dit ogenblik in Italië meer gebruik gemaakt wordt van applicaties dan van het mobiele internet. Er wordt aan toegevoegd dat er over de onderzochte markten op dit ogenblik 93 miljoen gebruikers van mobiel internet worden geteld. Over vijf jaar zou er echter sprake zijn van meer dan 200 miljoen gebruikers.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home