Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, October 21, 2011

Kosten mobiele backhaul-technologie verviervoudigen

De kosten van de wereldwijde mobiele backhaul-technologie om de nieuwe capaciteitsbehoefte op te vangen zal op vijf jaar tijd meer dan verviervoudigen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Juniper Research. Dit jaar worden de kosten voor de technologie geraamd op 60 miljard dollar, maar dat zou over vijf jaar opgelopen zijn tot 257 miljard dollar. Daarbij zullen het Verre Oosten en China volgens de onderzoekers één derde van die kosten voor hun rekening nemen, gevolgd door nagenoeg een ex-aequo tussen Noord-Amerika, West-Europa en het Indiase subcontinent.

Asia-Pacific en Afrika-Midden-Oosten volgen volgens de onderzoekers op een korte afstand. Latijns-Amerika heeft het kleinste aandeel in de wereldwijde backhaul-kosten. De onderzoekers voegen er aan toe dat de backhaul-structuur per regio sterk kan verschillen. "In Noord-Amerika wordt vooral gewerkt met koper-verbindingen, maar in de toekomst zal steeds meer voorkeur worden gegeven aan glasvezel," wordt er opgemerkt. "In de toekomst zullen ook microgolf-technologie ongetwijfeld aan populariteit winnen."

Er wordt aan toegevoegd dat in Europa vooral gebruik zal gemaakt worden van microgolf-technologie. In Afrika en het Midden-Oosten zal in de toekomst in belangrijke mate gebruik gemaakt worden van satelliet-technologie. De onderzoekers voegen er aan toe dat de draadloze backhaul-markt snel op kruissnelheid komt. Op dit ogenblik vormen glasvezel, koper en microgolf-technologie de belangrijkste toepassingen, terwijl satelliet-technologie door de hoge kosten voorlopig uitsluitend worden gebruikt in een aantal beperkte omstandigheden.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home