Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, October 21, 2011

Amerikanen hebben weinig vertrouwen in nationaal energiebeleid

Minder dan 14 procent van de Amerikanen is van mening dat de Verenigde Staten een gepast beleid voert op het gebied van energie. Dat is de conclusie van een onderzoek aan de University of Texas. Er wordt aan toegevoegd dat 84 procent van de Amerikanen zich zorgen maakt over de consumptie van olie uit buitenlandse bronnen, terwijl 76 procent van mening is dat er onvoldoende vooruitgang wordt geboekt in de ontwikkeling van energie-efficiƫntie en hernieuwbare bronnen.

"Hoewel de tewerkstelling veruit de grootste bezorgdheid is van de Amerikaanse bevolking, heeft de meerderheid ook vragen bij de energiesector," merken de onderzoekers op. "Uit het onderzoek blijkt onder meer dat 68 procent van de ondervraagden vragen heeft over de energie-efficiƫntie van zijn woning, terwijl 60 procent zijn bezorgdheid over de algemene energie-problematiek uitdrukt. Het onderzoek toont aan dat het Amerikaanse publiek duidelijk vraagt naar een uitgestippeld energiebeleid."

Uit het onderzoek blijkt dat de Amerikaanse bevolking op energiegebied vooral tevreden is met zijn eigen inspanningen, gevolgd door wetenschappers en technici, academici en onderzoeksinstellingen en duurzame energiebedrijven. "Daarentegen is er veel minder tevredenheid over het beleid van de overheid en het bedrijfsleven," wordt er opgemerkt. "Helemaal achteraan staat het Amerikaanse Congres. Slechts 8 procent van de Amerikaanse bevolking is tevreden over het energiebeleid van het Amerikaanse Congres, dat door 71 procent van de respondenten wordt afgekeurd."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home