Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, October 22, 2011

Mobiele telefonie en video steeds belangrijker online reclameplatformen

Mobiele telefonie en video worden steeds belangrijker online reclameplatformen. Dat is de conclusie van een Brits onderzoek van het bureau ComScore. Daarbij wordt opgemerkt dat inmiddels één kwart van de smartphone-gebruikers blootgesteld wordt aan mobiele reclame. Datzelfde geldt voor twee derden van het online videopubliek. Die cijfers zullen volgens de onderzoekers de volgende jaren nog gevoelig toenemen. Bij het traditionele internet wordt 95,3 procent van de gebruikers blootgesteld aan online reclame.

"De voorbije jaren zijn video en mobiele telefonie voor adverteerders een steeds belangrijker platform geworden om digitale consumenten te bereiken," voert Mike Shaw, directeur van ComScore Marketing Solutions, aan. "Hoewel de penetratie van video en mobiele reclame nog niet het niveau heeft bereikt van online display-reclame, zal de penetratie van beide sectoren in de toekomst wellicht alleen nog maar toenemen." Daarbij wordt opgemerkt dat het bereik van mobiele reclame tijdens het tweede kwartaal met 28 procent is gestegen tegenover de eerste drie maanden van het jaar.

Er wordt aan toegevoegd dat bijna 8 procent van de consumenten inmiddels minstens één keer per week een mobiele reclame opmerkt. Dat betekent een stijging met 28 procent tegenover het eerste kwartaal. Bovendien gaf 7,5 procent aan bijna elke dag een mobiele reclame gezien te hebben. Dat betekent een toename met 52 procent. Daarnaast wordt opgemerkt dat de penetratie van online videoreclame tijdens diezelfde periode met 15 procent is gestegen.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home