Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, October 22, 2011

Driekwart miljoen Amerikaanse banen door vierde generatie mobiele telefonie

De volgende vijf jaar zal in de Verenigde Staten tussen 25 miljard dollar en 53 miljard dollar worden geïnvesteerd in mobiele netwerken van de vierde generatie. Dat blijkt uit een rapport van consulent Deloitte. Die investeringen zullen volgens het rapport tussen 73 miljard dollar en 151 miljard dollar aan Amerikaans bruto binnenlands product creëren. Bovendien zouden deze bestedingen minstens 371.000 nieuwe banen creëren. Dat zou echter kunnen oplopen tot 771.000 bijkomende arbeidsplaatsen.

"Er zou een bijkomende groei kunnen worden opgetekend wanneer hightech-bedrijven nieuwe producten en diensten voor mobiele breedband creëren, waarmee het leven, werk en leren van de bevolking verder wordt veranderd," merken de onderzoekers op. "Investeringen in een dergelijk krachtige vorm van communicatie draag bij tot het economisch herstel en biedt een machine voor de creatie van tewerkstelling in de toekomst. De marktgedreven draadloze sector heeft de sleutel in handen om van deze potentiële voordelen te kunnen profiteren."

In het rapport wordt opgemerkt dat meer dan honderdvijftig operatoren in zestig landen zich op dit ogenblik met mobiele technologieën van de vierde generatie toespitsen. "Zuid-Korea, Zweden en China zijn voorbeelden van landen die heel snel inspelen op de voordelen van de technologie," wordt er opgemerkt. Er wordt aan toegevoegd dat cloud computing verdere mogelijkheden biedt om optimaal van de opportuniteiten van de mobiele telefonie van de vierde generatie te profiteren. De technologie laat immers toe om compactere, efficiëntere en krachtiger mobiele apparaten te gebruiken.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home