Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, October 24, 2011

Koraafrif Hawaii krijgt economische waarde van ruim 33 miljard dollar

De Amerikaanse bevolking hecht aan het koraalrif-systeem van Hawaii een economische waarde van 33,57 miljard dollar per jaar. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Amerikaanse National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). Dat resultaat toont volgens de onderzoekers aan dat de Amerikaanse bevolking groot belang hecht aan de koraalriffen en dat het dan ook cruciaal is om deze ecosystemen voor volgende generaties te bewaren.

"We zijn bijzonder verheugd dat er onderzoek is verricht naar de waarde van de koraalriffen in Hawaii, maar vooraleer er eventueel daaruit praktische oplossingen worden geselecteerd, zal er eerst intensief met de lokale gemeenschappen moeten worden overleg," stipt William Aila, voorzitter van het Department of Land and Natural Resources van Hawaii, aan. In de waarde van de ecosystemen werd zowel rekening gehouden met de bescherming voor volgende generaties als met economische activiteiten zoals visserij of toerisme.

In het rapport worden twee verschillende strategieën ontwikkeld om de ecosystemen te beschermen en restaureren. In een eerste benadering wordt gewerkt rond het terugschroeven van effecten van de visserij op de koraalriffen, terwijl in een tweede strategie het herstel van de schade door schepen werd bekeken. De koraalriffen hebben steeds meer te lijden onder de groeiende bevolking en andere factoren. De onderzoekers stellen dat het rapport aantoont dat de koraalriffen waardevolle ecologische diensten leveren aan de bevolking, zelfs wanneer ze er nooit gebruik van maken.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home