Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, October 25, 2011

Mogelijk Brits team in Amerikaanse football-competitie

Groot-Brittannië zou tegen het midden van het decennium een eigen vertegenwoordiger in de Amerikaanse football-competitie kunnen hebben. Dat heeft Alistair Kirkwood, managing director van de Britse divisie van de National Football League (NFL), gezegd naar aanleiding van een wedstrijd tussen de Chicago Bears en de Tampa Bay Buccaneers in het Wembley Stadium in Londen. Na vijf wedstrijden in Wembley begint de sport volgens Kirkwood ook in Groot-Brittannië aan populariteit te winnen.

De wedstrijd tussen de Chicago Bears en de Tampa Bay Buccaneers op Wembley werd door bijna 77.000 geïnteresseerden bijgewoond. Dat was het laagste aantal uit de internationale series van het American Football, maar Allistair Kirkwood stelde dat op het vlak van organisatie opnieuw belangrijke vooruitgang werd gerealiseerd. "Steeds meer coaches en spelers geven aan om terug te keren. Op sportief gebied is de Britse divisie zeker aanvaard. Er is nu een platform opgezet waarop verder gebouwd kan worden."

Kirkwood geeft wel toe dat er voor het uitbreiden van het aantal wedstrijden ook een groter publiek en een grotere televisie-verslaggeving moet worden gecreëerd. "Over drie tot vier jaar zou er echter aan een Brits team kunnen worden gedacht," voerde Kirkwood aan. Roger Goodell, commissioner van het American football, merkte op dat er op dit ogenblik wordt gesproken om een tweede wedstrijd in Londen te organiseren. Daarbij zal voor Kirkwood echter rekening moeten worden gehouden met de Olympische Spelen, die volgend jaar in de Britse hoofdstad worden gehouden.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home