Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, October 25, 2011

Saudi-Arabische beurs binnenkort open voor internationale beleggers

Saudi-Arabië gaat zijn aandelenbeurs Tadawul binnenkort wellicht open stellen voor buitenlandse investeerders. Dat zou internationaal kapitaal voor de eerste keer toelaten om rechtstreeks aandelen te verwerven op de Tadawul, de grootste beurs van het Midden-Oosten. Op dit ogenblik kunnen internationale investeerders alleen via een erkende lokale partner activiteiten ontwikkelen op de Saudische beurs. Er is echter al langer een internationale vraag naar toegang tot de Tadawul-beurs.

"De Saudische autoriteiten hebben de jongste periode vaak gewag gemaakt van de openstelling van de Tadawul," aldus Ahmed Beydoun, hoofd Midden-Oosten en Noord-Afrika bij Deutsche Bank, tegenover het magazine Arabian Business. "Er kan dan ook mogelijk snel een beslissing worden verwacht." De Tadawul-beurs had eind september een totale marktkapitalisatie van 1,2 miljard ryad. Dat komt overeen met een bedrag van ongeveer 323,7 miljard dollar.

Daarmee is de Tadawul-beurs bijna even groot als de andere beurzen uit de Gulf Cooperation Council (GCC) samen. De andere zes beurzen van de Golfregio hebben een gezamenlijke marktkapitalisatie van 331,4 miljard dollar. Op dit ogenblik is Saudi-Arabië niet opgenomen in de index van Morgan Stanley Capital International (MSCI), maar zou bij een toetreding volgens analisten wellicht de status van opkomende markt krijgen. Het gewicht van het koninkrijk wordt geraamd op 2,5 procent tot 3 procent. Dat is het dubbele van de huidige positie van Turkije.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home