Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, October 25, 2011

Fairmont restaureert historisch Hotel Pekin in Moskou

De keten Fairmont Hotels & Resorts, eigenaar van luxe-accommodaties zoals The Plaza in New York, heeft aangekondigd het historische Hotel Pekin in Moskou te restaureren. Hotel Pekin wordt de eerste vestiging van Fairmont in Moskou. Verwacht wordt dat met de werken een investering van meer dan 100 miljoen dollar zal zijn gemoeid. De werken zouden pas over twee jaar van start kunnen gaan, want eerst moeten nog een aantal administratieve formaliteiten worden vervuld. Het hotel zal tijdens de werken voor vier jaar gesloten worden.

Fairmont zegt zich niet veel zorgen te maken over het feit dat het hotel gedurende vier jaar gesloten zal blijven. "Er zijn in Moskou slechts een beperkt aantal mogelijkheden om een dergelijk project op te zetten," aldus Chris Cahill, president van Fairmont Hotels & Resorts. "Het belangrijkste was om het geschikte hotel te kunnen aankopen." In de plannen voor het historische hotel is onder meer een uitbreiding voorzien met een business-toren om 950 vierkante meter oppervlakte te creƫren voor conferenties en ontmoetingen.

Daarnaast worden ook 98 extra kamers en suites gebouwd. Op dit ogenblik telt het hotel 137 kamer. Er komt ook een fitness-center. Het hotel werd in de jaren veertig door Dmitry Chechulin gebouwd en geniet omwille van zijn historische belangrijkheid een beschermde status. Bij de restauratie zullen de oorspronkelijke kleurpatronen, de architectuur en het ontwerp van het hotel worden bewaard. Fairmont hoopt met het iconische hotel te kunnen inspelen op het groeiende toerisme in Moskou.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home