Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, October 25, 2011

Turkmenistan neemt wintersportcomplex in gebruik

Het Centraal-Aziatische land Turkmenistan heeft in de stad Ashgabat een gloednieuw wintersport-complex geopend. De realisatie van het complex kadert in het steven van het land om over drie jaar voor de eerste keer aan de Olympische winterspelen deel te nemen. Met het project, gebouwd door de Turkse bouwfirma Polimeks, was een investering gemoeid van ongeveer 135 miljoen euro. De installaties bieden mogelijkheden voor onder meer ijshockey en ijsschaatsen en omvatten verblijfsmogelijkheden voor 350 atleten.

"Het energierijke Turkmenistan wordt gekenmerkt door een verschroeiende hitte," aldus het persbureau Associated Press. "Toch heeft president Gurbanguly Berdymukhammedov beslist dat zijn land een wintersportnatie zal worden. Turkmenistan, dat twintig jaar bij de instorting van de Sovjet-Unie onafhankelijkheid verwierf, heeft nog nooit aan de Olympische Winterspelen deelgenomen en heeft ook tijdens de Olympische Zomerspelen nooit een medaille gewonnen. Het land wil over drie jaar echter een team sturen naar de Olympische Winterspelen in het Russische Sochi."

"Tijdens de zomer zijn in Turkmenistan temperaturen van 50 graden celsius geen uitzondering," merkt het persbureau nog op. "Sneeuw is er nagenoeg onbekend. Door de grote inkomsten uit de gasexport heeft het land echter grote financiƫle reserves, wat al geleid heeft tot marmeren overheidsgebouwen, presidentspaleizen en hippodromen." Gurbanguly Berdymukhammedov is sinds vijf jaar aan de macht in Turkmenistan. Hij wil van het land een sportnatie maken die veel gelijkenis vertoont met de vroegere Sovjet-Unie.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home