Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, October 27, 2011

Realisatie Louvre Abu Dhabi komt niet in gevaar

Over twee jaar zal Abu Dhabi zijn divisie van het Louvre-museum openen, ondanks de vertraging in de plannen voor de uitbouw van het geplande culturele district in de stad. Dat heeft ontwikkelaar Tourism Development and Investment Company bevestigd. Het Louvre wordt het eerste museum van het cultureel district Saadiyat Island in Abu Dhabi. De realisatie van het Guggenheim Abu Dhabi is daarentegen wel geschrapt en naar een latere datum verschoven. De realisatie van het Louvre Abu Dhabi heeft wel één jaar vertraging opgelopen.

Met de realisatie van het cultureel district Saadiyat Island is een investering gemoeid van 27 miljard dollar. Ontwikkelaar Tourism Development and Investment Company maakte echter bekend dat de realisatie van het Guggenheim Abu Dhabi, dat met een oppervlakte 137.000 vierkante meter het grootste museum van de wereld moest worden en is ontworpen door architect Frank Gehry, voor onbepaalde tijd wordt uitgesteld. De realisatie van het Guggenheim Abu Dhabi zou een investering vergen van 108,9 miljoen dollar.

Het Guggenheim Abu Dhabi kwam eerder negatief in het nieuws door een boycot van een groep internationale kunstenaars, waaronder Hamra Abbas uit Koeweit en Khaled Barakeh uit Syrië. De boycot is een reactie op berichten over misbruik van werknemers die voor de bouw van Saadiyat Island werden gerekruteerd. Er werd daarbij onder meer gesteld dat was bewezen dat de werkgevers aan de werknemers loonvoorwaarden hadden beloofd die later niet werden gehouden.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home