Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, September 23, 2011

Vragen rond interesse News Corp in Formule Eén

Het mediaconglomeraat News Corp van Rupert Murdoch heeft geen signalen van interesse meer laten blijken in de Formule Eén. Dat heeft Bernie Ecclestone, topman van de Formule Eén, gezegd. News Corp had in mei van dit jaar aangekondigd van plan te zijn om een consortium op te richten voor de ontwikkeling van een termijn op lange termijn voor de verdere uitbouw van de Formule Eén. Dat deed speculaties rijzen over een mogelijke buy-out, maar volgens Ecclestone heeft News Corp sindsdien niets meer laten weten.

"News Corp zou voor de overname samenwerken met de Italiaanse investeringsgroep Exor van de familie Agnelli, eigenaar van autoconstructeur Fiat en diens dochtermerk Ferrari," aldus het webmagazine Sportbusiness.com. "De speculaties over een buy-out werden nog gevoed door het bericht dat Sky Sports, eigendom van News Corp, een overeenkomst had gesloten om vanaf volgend seizoen de uitzendrechten met de Britse openbare omroep BBC te delen."

Bernie Ecclestone, die een controlerend belang in de Formule Eén zes jaar geleden verkocht aan CVC Capital Ventures, stelde echter dat News Corp zich sindsdien niet meer gemeld heeft. Ecclestone voegde er aan toe er nochtans van overtuigd te zijn dat CVC Capital bereid zou zijn om te praten met een partij die een degelijk bod zou willen doen op de Formule Eén. Ecclestone zegt te vermoeden dat enkele partijen zich daadwerkelijk hebben gemeld, maar dat het bod niet voldeed aan de wensen van CVC Capital.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home