Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, September 22, 2011

Zuid-Korea heeft snelste internet-snelheid ter wereld

Zuid-Korea heeft de snelste online downloadsnelheden van de wereld, gevolgd door Roemenië, Bulgarije, Litouwen en Letland. Dat is de conclusie van een rapport van het bedrijf Pando Networks. Zuid-Korea heeft een gemiddelde downloadsnelheid van 2.202 kilobytes per seconde. Het wereldwijde gemiddelde bedraagt 580 kilobytes per seconde. De Verenigde Staten halen met een snelheid van 606 kilobytes per seconde een zesentwintigste plaats. De Democratische Republiek Congo staat met een snelheid van 13 kilobytes per seconde op de laatste plaats.

De onderzoekers zeggen gigantische verschillen opgemerkt te hebben. "In het algemeen kent de geïndustrialiseerde wereld hogere downloadsnelheden dan de ontwikkelingslanden," voert Robert Levitan, chief executive van Pando Networks op. "Toch bleken grote economieën zoals de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, China of Canada er niet in te slagen de snelste snelheden ook maar te benaderen." Frankrijk haalt een gemiddelde snelheid van 604 kilobytes per seconde, gevolgd door Groot-Brittannië (599 kilobytes), Canada (579 kilobytes) en China (245 kilobytes).

Daarentegen zegt Pando Networks hoge snelheden, dankzij een focus op de ontwikkeling en infrastructuur en geografische voordelen, in een aantal onverwachte markten, zoals Oost-Europa, opgemerkt te kunnen hebben. In Roemenië werd een snelheid van 1.909 kilobytes per seconde opgetekend, gevolgd door Bulgarije (1.611 kilobytes), Litouwen (1.462 kilobytes) en Letland (1.355 kilobytes). Pas daarna volgen landen zoals Japan (1.364 kilobytes), Zweden (1.234 kilobytes), Oekraïne (1.190 kilobytes), Denemarken (1.020 kilobytes) en Hongkong (992 kilobytes).

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home