Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, September 21, 2011

Jaarlijks 36 miljoen doden door niet-overdraagbare ziektes

De grote bedrijven brengen de openbare gezondheid in gevaar om hun eigen winsten te beschermen. Dat heeft Ban Ki-Moon, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, gezegd tijdens een internationale ontmoeting over gezondheid. Ban Ki-Moon benadrukte dat de meeste industrieleiders zich verantwoordelijk opstellen, maar dat is volgens hem een reden te meer om onethische praktijken zwaar te veroordelen, aangezien die de reputatie van een hele sector dreigen teniet te doen.

"Elk jaar sterven volgens Ban Ki-Moon in de wereld 36 miljoen mensen aan kanker, hartziekten, diabetes en andere niet-overdraagbare ziekte," merkt het persbureau AFP op. "De Verenigde Naties voorspellen een explosieve groei van de dodentol, vooral in armere landen in Afrika. Ban Ki-Moon benadrukte tijdens de internationale ontmoeting dat regeringen proventiecampagnes moeten lanceren om het probleem aan te pakken, maar hij deed vooral een oproep aan het bedrijfsleven, dat door gezondheidsgroepen zwaar wordt aangevallen voor de promotie van ongezonde voeding."

"Ik verwacht dat de industrie de gepaste beslissingen zal nemen," aldus Ban Ki-Moon. De secretaris-generaal van de Verenigde Staten noemde zich een verdediger van de privésector, maar stelde dat er een aantal harde realiteiten moeten worden erkend. Er zijn volgens hem duidelijke bewijzen dat bepaalde bedrijven de wetenschap en soms zelfs de eigen research naast zich neerleggen en de openbare gezondheid in gevaar brengen om de eigen winsten te beschermen.

De oproep van Ban Ki-Moon geldt volgens hem niet alleen ten opzichte van de industrie, maar ook naar media, marketing en reclame.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home