Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, September 21, 2011

Jongeren versturen 3.200 tekstberichten per maand

Jonge volwassenen tussen achttien en vierentwintig jaar versturen en ontvangen gemiddeld 109,5 tekstberichten per dag. Dat betekent een totaal van meer dan 3.200 berichten per maand. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek van het Pew Research Center. Op de tweede plaats komt de leeftijdsgroep tussen vijfentwintig en vierendertig jaar. In die groep worden echter slechts 41,8 berichten per dag verstuurd. Dat is 160,8 procent minder dan bij de jongere leeftijdscategorie. Bij de Amerikaanse vijfenzestigplussers is er nog slechts sprake van gemiddeld 4,7 berichten per dag.

De onderzoekers stellen dat 23 procent van de respondenten uit de leeftijdsgroep tussen achttien en vierentwintig jaar meer dan 100 berichten per dag verstuurt en ontvangt. Bij 12 procent gaat het om meer dan 200 berichten per dag. Dat komt op een maandtotaal van 6.000 berichten. De onderzoekers voegen er aan toe dat het bezit van een mobiele telefoon en het gebruik van tekstberichten in deze groep nagenoeg universeel is. Mobiele telefoons hebben in deze leeftijdsgroep een penetratie van 95 procent, waarvan 97 procent gebruik maakt van tekstberichten.

Het Pew Research Center voegt er aan toe dat blanken het minst actief zijn met tekstberichten. Afro-Amerikanen komen volgens de onderzoekers aan een gemiddelde van 70,1 berichten per dag, tegenover 48,9 berichten bij Latino-Amerikanen en 31,2 berichten bij blanken. Er wordt aan toegevoegd dat ook in de lagere inkomensklasse frequenter van tekstberichten gebruik wordt gemaakt. Datzelfde fenomeen wordt ook opgemerkt bij de lagere opleidingen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home