Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, September 20, 2011

Gebruik van e-reader nagenoeg verdubbeld

Het gebruik van e-readers is op één jaar tijd verdubbeld. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek van het bureau Harris. Daarbij wordt opgemerkt dat op dit ogenblik 15 procent van de Amerikaanse bevolking een e-reader bezit. In september vorig jaar gaf 8 procent aan een e-reader te bezitten. De onderzoekers voegen er aan toe dat bovendien nog eens 15 procent van de ondervraagden aangeeft van plan te zijn een e-reader te kopen. Vorig jaar maakte slechts 12 procent gewag van aankoopplannen.

Verder wordt aangevoerd dat gebruikers van e-readers meer geneigd zijn om een groter aantal boeken te lezen en minder geneigd zijn om helemaal geen boeken te lezen. In totaal zegt 15 procent van de bevolking helemaal geen boeken te lezen, tegenover 9 procent vorig jaar. Bij de resterende groep zegt 20 procent drie tot vijf boeken per jaar te lezen. Een even grote groep zegt meer dan twintig boeken te lezen. Dat cijfer blijft ongeveer status-quo tegenover vorig jaar. Bij de gebruikers van e-readers zegt 27 procent meer dan twintig boeken per jaar te lezen.

Slechts 8 procent van de bezitters van een e-reader zegt helemaal geen boeken te lezen. Er wordt aan toegevoegd dat 36 procent van deze groep aangeeft meer boeken te lezen dan vorig jaar. Bij de bevolking die geen e-reader bezit is dat slechts 16 procent. Daarentegen geeft slechts 8 procent van de bezitters van een e-reader aan minder te lezen dan vorig jaar. Bij de groep die geen e-reader bezit is dat echter 21 procent.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home