Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, September 19, 2011

Japan hoopt op drijvend windmolenpark voor Fukushima

De Japanse regering heeft plannen om in de omgeving van de vernielde kerncentrale van Fukushima een drijvend windmolenpark te bouwen. Dat heeft een woordvoerder van de Japanse regering bekend gemaakt. Het drijvende windmolenpark zou een onderdeel moeten vormen van de Japanse wederopbouw na de natuurrampen die het land in maart van dit jaar hebben getroffen en waarbij ook onherstelbare schade werd aangericht aan de kerncentrale van Fukushima.

"De Japanse regering zoekt naar middelen om zijn afhankelijkheid van atoomenergie terug te schroeven," aldus het persbureau AFP. "Met een windmolenpark voor de kust van de prefectuur Fukushima zou de Japanse overheid de wederopbouw van de getroffen regio willen ondersteunen en de inzet van hernieuwbare energie promoten." Er wordt aan toegevoegd dat de bouw van offshore windmolenparken teveel problemen zou creƫren op het gebied van onder meer geluidsoverlast en stadsplanning.

Het Japanse Agency for Natural Resources and Energy zou een bedrag van 20 miljard yen voorzien voor de ontwikkeling van het project. Dat komt overeen met een bedrag van 261 miljoen dollar. Het geld is afkomstig van een bijzonder budget voor de financiering van de heropbouw van het noordoosten van Japan, dat zwaar door de natuurrampen werd getroffen. Er wordt gedacht aan zes drijvende turbines met elk een capaciteit van twee megawatt. Gehoopt wordt het turbinepark over vier jaar in gebruik te kunnen nemen.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home