Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, September 17, 2011

Slapeloosheid voor begin van de nieuwe werkweek

De nieuwe werkweek verstoort de nachtrust. Dat is de conclusie van een onderzoek van rekrutering-specialist Monsterboard. Opgemerkt wordt dat 61 procent van de Nederlandse werknemers en 57 procent van hun Belgische collega's de nacht voor de start van de nieuwe werkweek slecht slaapt. De onderzoekers hebben het over een belangrijk gegeven dat door de werkgevers ernstig moet worden genomen, aangezien het fenomeen een belangrijke impact heeft op de productiviteit.

"Een goed uitgerust en fit personeel, in combinatie met een gezond stressniveau, verhoogt de productiviteit en leidt tot energie en gedrevenheid binnen het bedrijf," merken de onderzoekers op. "Elke organisatie zou alert moeten zijn op signalen van vermoeidheid bij werknemers die door werk veroorzaakt worden. De openheid om hierover te praten en het bekende luisterend oor is de eerste stap naar het vinden van een effectieve oplossing."

Uit het onderzoek blijkt dat 36 procent van de Nederlanders elke week opnieuw met het probleem van slapeloosheid wordt geconfronteerd. Eén op vier ondervraagden heeft het over minstens een aantal keren per maand. Ook blijkt dat slechts 21 procent van de Nederlandse werknemers beweert voor een nieuwe werkweek nooit last te hebben van een verstoorde nachtrust. In België is dat 23 procent. In de aanloop naar grote projecten zegt 18 procent van de Nederlanders last te hebben van slapeloosheid. In België is dat 20 procent.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home